92 cadre medicale confirmate cu COVID-19 la spitalul din Suceava. Medic: "Va deveni Lombardia României"

92 cadre medicale confirmate cu COVID-19 la spitalul din Suceava. Medic: "Va deveni Lombardia României"

Au fost confirmate 92 de cazuri de infecţii cu COVID-19 la personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, iar testările continuă, a anunţat, marţi, Federaţia SANITAS din România.

Situație îngrijorătoare în Suceava, după ce Spitalul Judeţean "Sf. Ioan cel Nou" a fost închis având în vedere că nu mai puţin de 72 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, iar 1.300 de angajaţi vor intra la autoizolare.

"Aşa cum anticipam, dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulţesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unităţi sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat! Asiguraţi echipamente de protecţie pentru personalul medical! Testaţi cu prioritate personalul din spitale! Organizaţi spitalele adaptat la situaţia actuală!", a transmis, pe Facebook, Federaţia SANITAS.

Un medic de la spitalul din Suceava a vorbit cu jurnaliştii de la Libertatea, dorind să tragă un semnal de alarmă în legătură cu nerespectarea protocoalelor COVID-19 în spital, ceea ce va conduce spre o dramă naţională. "Nu se întâmplă nimic bun. Este o lipsă totală de strategie şi de aceea am decis să contactez presa pentru ca Ministerul Sănătăţii să se sesizeze imediat pentru a mai salva cât se mai poate", a spus medicul.

"Vorbim de sute de cadre medicale şi pacienţi, care suntem cu toţii suspecţi de infectare, şi care nu ne aflăm în carantină sau condiţii de izolare. Fiecare e pe cont propriu. E jale… ", a spus acesta și a atras atenţia că trimiterea acasă sau în alte spitale a pacienţilor, fără teste, va extinde epidemia şi va bloca alte două spitale din Moldova, în speță Focşani şi Rădăuţi.

"Ce anchetă epidemiologică? Nu mai poate fi efectuată nicio anchetă epidemiologică, dar măcar izolarea tuturor potenţialilor suspecţi la infectare, adică personalul medical şi pacienţii să fie făcută conform protocoalelor. Am sunat astăzi la Direcţia de Sănătate Publică pentru a întreba specialiştii de acolo cum trebuie să procedăm cu noi, cu pacienţii. Am dat 70 de apeluri până am prins linia liberă. Am vorbit cu medicul epidemiolog. Cei de acolo sunt complet depăşiţi de situaţie. Vă spun sincer că efectele acestui haos se vor vedea peste 10-14 zile, când va fi o explozie de infectări în Suceava. Îmi este teamă să şi gândesc, dar cred că Suceava va deveni Lombardia României", a mai spus medicul, conform sursei citate.



Comenteaza