9 cazuri de COVID a băgat o comună din Cluj în scenariu roşu: restricţii 14 zile!

9 cazuri de COVID a băgat o comună din Cluj în scenariu roşu: restricţii 14 zile!

Organizarea de spectacole, activităţi sportive, evenimente, nunţi şi de botezuri va fi interzisă, iar restaurantele şi barurile vor fi închise în localitatea clujeană Mărgău, începând de marţi, după creşterea numărului de cazuri de COVID-19, incidenţa fiind de peste trei la mia de locuitori.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Primarul localităţii, Mircea-Sorin Suciu, a explicat că este vorba despre nouă cazuri de COVID-19, iar valoarea mare a incidenţei îmbolnăvirilor este cauzată de faptul că populaţia comunei nu este foarte numeroasă.

"Deoarece rata incidentei a rămas mare și scenariul roșu se menține, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Cluj a emis Hotărârea nr.162/23August 2021 care intră în vigoare începând de mâine pentru o perioadă de minimum 14 zile. Totodată accesul cu publicul la primaria va fi restricționat..pentru situații de urgență sau care nu necesita amânare va rog sa va faceti programare la nr. de telefon: 0371091516 sau 0371085891 Pentru alte informații va stăm la dispozitie'', a transmis acesta.

Astfel, sunt interzise organizare de concerte, festivaluri în aer liber, de activităţi sportive, spectacole de tip drive in. De asemenea, nu este permisă organizarea de evenimente private cum sunt nunţile şi botezurile. Totodată, autorităţile au anunţat că sunt închise şi restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de jocuri de noroc şi piscinele, iar accesul in restaurantele, cafenelele din interiorul hotelurilor este permis numai persoanelor care sunt cazate în unităţile respective. Măsura este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, iar apoi situaţia epidemiologică să fie reevaluată de către autorităţi.

Comuna Mărgău are în componenţă 6 sate: Mărgău, Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchiţele, Scrind-Frăsinet şi 2 cătune: Doda Pilii şi Ic Ponor, care ţin de satul Răchiţele.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza