8 ore de spoturi din întreaga lume, la ediţia aniversară a Nopţii Devoratorilor de Publicitate

8 ore de spoturi din întreaga lume, la ediţia aniversară a Nopţii Devoratorilor de Publicitate
Noaptea Devoratorilor de Publicitate” ajunge în acest an la cea de-a XXa ediție. Ediția aniversară va avea loc în data de 21 noiembrie, în cele două orașe de desfăşurare a evenimentului: Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Păstrând structura consacrată, de opt ore de selecție de spoturi publicitare din întreaga lume, presărate cu scurte pauze, evenimentul din Cluj se va derula la cinema „Florin Piersic", începând cu ora 20:00.

"Amuzante sau șocante, surprinzătoare și întotdeauna foarte creative, spoturile publicitare prezentate reușesc să probeze, de fiecare dată, faptul că publicitatea este, totuși, o formă de artă, chiar dacă scopul ei final este unul pur comercial", susţin organizatorii.

Șansa „devoratorilor" este de a avea acces la producții care vorbesc despre istoria publicității de-a lungul timpului. Astfel, cinemateca Jean Marie Boursicot va livra și în acest an din arhiva proprie spoturi de colecție pe care nici măcar spațiul generos al internetului nu le regăsește. Importanța arhivei a fost de altfel recunoscută la nivel global, iar prestigioase muzee din lume i-au alocat un spațiu dedicat.

Producțiile românești se regăsesc și ele în desfășurătorul „Nopții", cele realizate în perioada comunistă făcând deliciul publicului, alături de cele mai recente, premiate la festivalurile de creație din Europa sau New York.

Organizatorii vor să se asigure că toți spectatorii vor rezista maratonului de proiecții, astfel încât îi vor „obliga" să se dezmorțească în pauze scurte, punctate de umorul lui Nicu Bendea, cunoscut stand up comedian. Pentru cei care vor să trăiască experiența evenimentului altfel decât din sală, proiecțiile vor fi realizate simultan și în holul cinematografului, într-un lounge special amenajat.

Biletele au fost puse deja în vânzare la birourile Diesel Events, în incinta cinematografului „Florin Piersic" și online, pe www.eventim.ro. Prețul unui tichet de acces este cuprins între 38 și 79 de lei, în funcție de locul ales în sală.

„Noaptea Devoratorilor de Publicitate" este organizată la Cluj de către Diesel Events, iar producătorul general al evenimentului este Dan Chișu.

Comenteaza