48 de poliţişti şcoliţi la Cluj ies pe străzi de săptămâna viitoare

48 de poliţişti şcoliţi la Cluj ies pe străzi de săptămâna viitoare
O nouă generație a absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj. Absolvenţii de astăzi au fost cei mai puţini ca număr de până acum, însă cei mai buni, după cum îi laudă directorul şcolii. Bucuria tinerilor absolvenţi este cu atât mai mare cu cât în mai puţin de o săptămână aceştia vor începe munca în unităţile în care vor fi repartizaţi.

Emoţii mari pentru elevii celei de-a noua promoţii a Şcolii de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj, care au avut astăzi festivitatea de absolvire.

"Am avut 48 de absolvenţi, cea mai mică promoţie de până acum, dar pot să spun că cea mai bună din punct de vedere al rezultatelor au fost cei mai bine pregătiţi aşa că eu sunt convins că vor face faţă cu brio provocărilor meseriei. Sper că am făcut o treabă bună, am depus multă muncă şi eu şi colegii mei profesori, astfel încât comunitatea să aibă nişte poliţişti de valoare", a declarat comisarul-şef Laurenţiu Stoica, directorul şcolii de Poliţie.

Anul acesta numărul absolvenţilor a fost o treime din numărul celor care au absolvit Şcoala de Poliţie din Cluj în 2013, an în care au fost 144 de absolventi, capacitatea şcolii fiind de 300 de locuri. Tinerii au întâmpinat cu emoţii ziua absolvirii, mulţi dintre ei îndeplinindu-şi astfel visul din copilărie: "Am ales această meserie pentru că mi-am dorit înca din copilărie să devin poliţist, pentru a deservi ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor. În plus, un alt motiv a fost faptul că există certitudinea unui loc de muncă după încheierea studiilor", spune unul dintre absolvenţi.

Toţi cei 48 de agenţi de poliţie au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. Numărul celor care au absolvit în acest an este cel mai redus de până acum. "Asta hotaraşte, însă, beneficiarul nostru, Ispectoratul Poliţiei Române; numărul personalului necesar este decis acolo, în funcţie de nevoile şi de cererea pe piaţa muncii", declară directorul şcolii din Cluj.


Din 7 iulie aboslvenţii vor începe munca la unităţile operative din întreaga ţară. În cursul zilei de astăzi, tinerii vor afla unde au fost repartizaţi; se face un clasament comun al aboslvenţilor şcolilor de poliţie din Cluj şi Câmpina, urmând ca în ordinea mediilor să se facă repartiţia în toate judeţele.

Comenteaza