46 de localităţi din 22 de judeţe, afectate de inundaţii. Traficul rutier, restricţionat pe un drum naţional din Cluj

46 de localităţi din 22 de judeţe, afectate de inundaţii. Traficul rutier, restricţionat pe un drum naţional din Cluj
| Foto: Adi Piclisan

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni dimineaţa, că cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bihor, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Traficul rutier este restricţionat pe un drum naţional (DN 1R din Cluj).

Un eveniment deosebit a fost înregistrat în judeţul Vaslui, localitatea Rafila, unde două persoane au fost evacuate la rude după ce locuinţele le-au fost afectate de viitură.

Situaţia s-a îmbunătăţit la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. Cele 84 de persoane evacuate sau care au părăsit locuinţele de bunăvoie săptămâna trecută din zone inundate (28 de persoane din localităţile Oţelu Roşu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlenţu Mare, Dezeşti – judeţul CS şi 56 de persoane din zona Lugoj şi localitatea Fârdea – judeţul TM) s-au întors acasă.

„Având în vedere că până astăzi (luni – n.r.) la ora 12.00 este în vigoare o avertizare hidrologică cod roşu de inundaţii pe râul Timiş, în continuare, în oraşul Lugoj sunt dislocate echipaje pregătite de intervenţie în caz de necesitate”, anunţă IGSU.

Traficul rutier este restricţionat pe un drum naţional (DN 1R din Cluj), două drumuri judeţene (DJ 182C din Maramureş şi DJ 668A din Hunedoara) şi blocat pe un drum naţional (DN 15B din Neamţ) şi trei drumuri judeţene (DJ 706A şi DJ 706B din Hunedoara, DJ 159 din Vaslui).

În ultimele 24 de ore au fost emise 12 mesaje prin sistemul Ro-Alert la nivelul a 10 judeţe (Bacău, Braşov, Constanţa, Galaţi, Neamţ, Olt, Tulcea, Suceava, Vrancea şi Vaslui).

La ora transmiterii ştirii sunt intervenţii în desfăşurare în trei judeţe, respectiv Bihor, Neamţ şi Suceava atât pentru evacuarea apei din case, beciuri sau subsoluri, curţi, cât şi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe tronsoanele de drum afectate, transmite Mediafax.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza