37 de milioane pentru profesorii clujeni. Au venit banii pentru drepturile salariale câștigate în instanță

37 de milioane pentru profesorii clujeni. Au venit banii pentru drepturile salariale câștigate în instanță
Dascălii clujeni primesc un cadou de sărbători de la Guvern: au venit banii pentru plata anticipată a tranșei aferente anului 2015 a drepturilor salariale câștigate în instanță de personalul din sectorul bugetar.

A treia rectificare bugetară aprobată miercuri de Guvern vizează plăţi de peste patru miliarde lei, din care mai mult de jumătate pentru plata drepturilor câştigate în instanţă de salariaţii din sectorul bugetar, reprezentând tranșa aferentă anului 2015. La Cluj, se acordă peste 37 de milioane de lei pentru profesori. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, 80-90% din dascăli trebuie să primească bani. 

"Clujul a primit 37 de milioane de lei. Le vom plăti integral şi sentinţele de pe 2014, şi cele din 2015, banii se vor da acum la salarii. E vorba de sentinţele judecătoreşti care sunt împărţite cu plata pentru patru ani. Acum se plăteşte integral şi anul 2015, datorită resursele financiare pe care se pare că Guvernul le are şi atunci se vor da aceşti bani. Noi am primit deja banii în cont şi urmează să se calculeze, iar banii se vor primi în luna decembrie", a declarat Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

 

Comenteaza