36 de persoane confirmate într-o singură zi cu coronavirus în România. Numărul bolnavilor a ajuns la 95

36 de persoane confirmate într-o singură zi cu coronavirus în România. Numărul bolnavilor a ajuns la 95

Vineri, 13 martie, au fost confirmate 36 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Numărul total al bolnavilor descoperiţi, inclusiv un copil de 1 an, a ajuns la 95, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Ora 00.51 

Încă şase persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus în România. Cele şase noi cazuri sunt următoarele:

Cazul 90 - Femeie de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia in 09.03. confirmată în 13.03.

Cazul 91 - Copil de 1 an din Bacău, contact cu mătuşa venită din Italia în 03.03, confirmat în 13.03. Mătuşa este asimptomatică, urmează testarea.

Cazul 92 - Femeie de 41 ani din Iaşi, lucrează în Mureş, venită din Dubai in 08.03; face naveta Iaşi - Bucureşti; din 09.03 a mers la serviciu; debut în 12.03, confirmată în 13.03.

Cazul 93 - Femeie de 41 ani din Iaşi, sosită din Franţa, internată în Spitalul de boli infecţioase Iaşi în 13.03 şi confirmată în 13.03.

Cazul 94 - Femeie de 27 ani din Caraş Severin, sosită din Italia în 10.03, carantinată în Dâmboviţa, confirmată în 13.03.

Cazul 95 - Bărbat de 55 ani din Caraş Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa, confirmat în 13.03.

Ora 22.50

O femeie din Bihor este al 89-lea caz de infecţie cu noul coronavoris în România
O femeie de 49 de ani din judeţul Bihor a fost confirmată pozitiv, vineri, cu noul coronavirus, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Este al 89-lea caz confirmat în România.

GCS anunţă că femeia de 49 de ani a venit din Italia pe data de 10 martie şi se afla în autoizolare când a fost confirmată cu COVID-19.

Ora 22.05

Încă doi români confirmaţi pozitiv pentru COVID-19. Numărul cazurilor a ajuns la 88
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost confirmate încă două cazuri de români infectaţi cu COVID-19. Numărul celor depistaţi cu noul coronavirus a ajuns la 88 în România.

Ora 21.44

Încă patru români au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Numărul total a ajuns la 86
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, vineri seara, că au fost confirmate încă patru cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul la nivel naţional a ajuns la 86.

Este vorba despre un bărbat de 32 ani din Timişoara, venit din Italia pe 12 martie, aflat în carantină, o femeie de 41 ani din Timişoara, venită din Italia pe 12 martie, aflată în carantină, o femeie de 33 ani venită din Italia în 11 martie, aflată în carantină la Lugoj şi un bărbat de 36 de ani, venit din Italia în 11 martie, aflat în carantină în Lugoj.

Ora 20.32

Un tânăr de 20 de ani venit din Marea Britanie este al 82-lea român infectat cu COVID-19
Un tânăr de 20 de ani, din Bucureşti, întors în ţară din Marea Britanie, a fost confirmat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, vineri seara. Numărul românilor infectaţi a ajuns la 82.

Tânărul a ajuns în ţară pe data de 12 martie şi a fost confirmat pozitiv o zi mai târziu.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis că bărbatul este internat în Spitalul „Matei Balş” din Capitală începând de vineri.

Ora 18.30

Cazul 81 de coronavirus, confirmat în România. Este o femeie de 26 de ani internată la „V. Babeş”
Cazul 81 de coronavirus a fost confirmat, vineri după-amiază în România, medicii stabilind că o femeie de 26 de ani aflată în izolare încă din 9 martie este purtătoare a acestui virus, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ea se afla din data de 9 martie în autoizolare.

„În prezent, se află internată în Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş”, anunţă GCS.

Ora 18.00

Bărbat întors din Italia, depistat cu coronavirus. Este al 80-lea caz din România
Un bărbat de 26 de ani din Prahova a fost diagnosticat, vineri, cu infecţie cu COVID-19, după ce s-a întors recent din Italia. Tânărului era carantinat în Buşteni şi este cel de-al 80-lea pacient confirmat cu această boală, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Bărbatul a venit din Italia în cursul zilei de joi şi a fost imediat carantinat în Buşteni.

Vineri el a fost confirmat ca purtătorul a infecţiei cu coronavirus de medicii de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Ora 16.55

GCS: Patru noi cazuri de coronavirus, depistate în România. Bilanţul urcă la 79 
Patru noi cazuri de coronavirus au fost depistate, vineri, în România, iar bilanţul urcă la 79 de bolnavi, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Persoanele infectate au vârste cuprinse între 16 şi 77 ani şi provin din judeţele Braşov şi Covasna.

Două persoane care au infecţie cu COVID-19 provin din Braşov. Este vorba despre un bărbat, de 44 ani, care s-a întors în data de 11 martie din America, respectiv din Boston, şi a fost internat cu simptomatologie specifică în cursul zilei de joi.

Tot din Braşov este şi o femeie de 51 ani, venită din Italia, şi care se afla în carantină.

O tânără de 16 ani din Covasna a fost şi ea diagnosticată pozitiv, după ce a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus

Cea de-a patra persoană este o femeie de 77 ani care este din Covasna şi a intrat în contact cu o familie venită din Italia.

Ora 15.50 

Al doilea medic confirmat cu coronavirus: Managerul unui spital a fost infectat cu COVID-19
Managerul unui spital a fost infectat cu COVID-19, anunţă autorităţile. Pe lângă el, un pacient care a intrat în contact cu medicul gastroenerolog de la Spitalul Gerota, care l-a tratat pe ofiţerul MAI trecut în rezervă, are coronavirus. Bilanţul îmbolnăvirilor ajunge, astfel, la 75.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), cele două noi cazuri de infecţie cu coronavirus sunt un bărbat de 50 de ani, care este medic şi manager la Spitalul „Gerota”, care aparţine Ministerului Afacerilor Interne.

Al doilea caz confirmat este al unui pacient de 62 de ani, care a intrat în contact direct cu medicul gastroenerolog de la Spitalul Gerota din Bucureşti. Doctorul de la Gerota a luat virusul COVID-19 de la ofiţerul MAI care a minţit când a spus că nu a plecat în străinătate.

În total, în România există 75 de cazuri confirmate cu infecţie cu coronavirus.

Ora 15.00

Trei cazuri noi de coronavirus confirmate în Timiş. Bilanţul ajunge la 73
Este vorba despre o femeie de 40 de ani aflată în carantină la Timişoara, o altă femeie 50 de ani, tot carantinată în Timişoara şi de o femeie de 33 de ani, din Timiş, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total al infectărilor ajunge astfel la 73.

Ora 11.10

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 70. Două cazuri noi în Mehedinţi
Grupul de Comunicare Strategică a confirmat vineri existenţa a 70 de cazuri de coronavirus în România. Ultimele două cazuri de îmbolnăvire sunt confirmate în Mehedinţi, fiind vorba de două persoane venite joi din Italia. 

Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Mehedinţi venit joi din Italia şi despre o femeie de 52 de ani, tot din Mehedinţi, contact cu tânărul de 26 ani, venită şi ea joi din Italia.

Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinţi. Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus urcă astfel la 70.

Ora 11.00 

Încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, la Constanţa. Printre cei infectaţi se numără un senator PNL, soţia şi copilul său. Senatorul a fost în contact cu Orban.
Încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate vineri, toate la Constanţa. Printre bolnavi este un senator PNL, candidat la Primăriea Constanţa, potrivit unor surse politice ale MEDIAFAX. 

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat vineri existenţa altor 4 cazuri de coronavirus în România, în Constanţa.

Printre bolnavi se află şi un senator PNL, Vergil Chiţac, candidat la Primăriea Constanţa, în vârstă de 57 de ani, potrivit unor surse politice ale MEDIAFAX.

Acesta a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie.

Celalalte persoane infectate sunt asistentul personal al senatorului, un bărbat de 51 ani, fiul acestuia, în vârstă de 34 de ani şi soţia lui, de 56 de ani.

Cei patru sunt în autoizolare acasă şi vor fi transportaţi la secţia de boli infecţioase din Spitalul judeţean.

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o aşa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informaţia vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîţu. Este adevărat că ieri am anunţat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală şi voi rămâne acasă. Totuşi, nu ştiu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus şi au făcut public acest lucru. Menţionez că sunt sub medicaţie de două zile şi nu am simptome de Coronavirus. Totuşi, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test şi vă voi ţine la curent”, scria senatorul joi pe Facebook.

Până acum, la nivel naţional, au fost confirmate 68 de cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Ora 7.20

Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu virusul 2019-nCov, confirmate azi în România. 4 au legătură cu ”Pacientul 17”
Grupul de Comunicare Strategică a declarat că s-au înregistrat încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în Bucureşti, la INBI Matei Balş.

Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv. Dintre cele 5 cazuri, noi, 4 au legătură cu „Pacientul 17”, fostul ofiţer MAI întors din Israel.

Noii bolnavi sunt:

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 - Bărbat, 53 ani, contact (coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Caz 62 - Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 - Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 - Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza