300 de hectare de vegetație au ars în urma unui incendiu din rezervația Delta Dunării

300 de hectare de vegetație au ars în urma unui incendiu din rezervația Delta Dunării
Aproximativ 300 de hectare de vegetaţie au ars în zona Vadu, care face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în urma unui puternic incendiu izbucnit, sâmbătă după-amiază, iar pompierii constănţeni acţionează cu trei autospeciale, pompierii luptându-se cu flăcările de mai bine de 18 ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, focul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 15.00. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale care se luptă cu flăcările de mai bine de 18 ore.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată atât din cauza vântului puternic, care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia de la izbucnirea focului, cât şi de faptul că terenul în zonă este accidentat şi mlăştinos.

În prezent, focul a fost izolat, iar pompierii susţin că ar putea fi stins în curând dacă nu se modifică din nou direcţia vântului.

În incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetaţie, iar valoarea pagubelor urmează să fie estimată de specialişti după stingerea focului.

De asemenea, tot după ce incendiul va fi oprit va fi stabilită şi cauza izbucnirii focului.

Zona respectivă unde a izbucnit focul face parte din cadrul Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării.

 

Comenteaza