2.000 de persoane la Marșul Cluj Pride: "Am revenit în număr mare și vom crește în fiecare an tot mai mult"

2.000 de persoane la Marșul Cluj Pride: "Am revenit în număr mare și vom crește în fiecare an tot mai mult"

Aproximativ 2.000 de membri și susținători ai comunității LGBTQ+ au participat duminică la Marșul Cluj Pride, în Cluj-Napoca.

Evenimentul organizat de asociația PRIDE Cluj, în parteneriat cu grupul Queer Sisterhood Cluj, care a avut loc între 16 și 22 august, s-a încheiat duminică cu marșul Cluj Pride 2021.

Participanții la marș au pornit de pe platoul pietonal dintre Cluj Arena și BT Arena și au urmat traseul aprobat de primărie – Aleea Stadion – str. George Coșbuc – Calea Moților – strada Emil Isac – strada Splaiul Independenței – platoul pietonal dintre Cluj Arena și BT Arena.

Participanții au parcurs traseul cu steagri LGBTQ, în culorile curcubeului și au purtat pancarte cu #20de ani și mesaje ca "Sexualitatea nu este alegere"/ "Drepturile omului = Drepturile LGBT"/ "Dacă copilul tău ar fi gay, ai vrea să fie fericit?"

"Am sărbătorit împreună 20 de ani de la abrogarea art. 200. Trasmitem un mesaj public, clar si răspicat: Încă Suntem Aici. Clujul a dat astăzi dovadă de solidaritate și toleranță. Am revenit în număr mare și vom crește în fiecare an tot mai mult", transmite grupul Queer Sisterhood Cluj.

Comenteaza