174 de ani de când 166 de ostaşi pompieri au luptat împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi otomani / Ziua Porților Deschise la detaşamentele pompierilor din Cluj

174 de ani de când 166 de ostaşi pompieri au luptat împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi otomani / Ziua Porților Deschise la detaşamentele pompierilor din Cluj
| Foto: Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

În data de 13 septembrie este sărbătorită ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, iar pompierii clujeni organizează mai multe activități cu public la sediile detașamentelor din Cluj-Napoca, Turda, Huedin și Dej. 

”Marți, 13 septembrie, cu ocazia aniversării a 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj organizează, între orele 9:00-15:00, Ziua Porților Deschise la sediile Detașamentelor 2 Cluj-Napoca, Turda, Huedin și Dej.

174 de ani de când 166 de ostaşi pompieri au luptat împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi otomani / Ziua Porților Deschise la detaşamentele pompier

Îi așteptăm pe cei doritori să vadă tehnica noastră de intervenție și să afle informații despre activitatea pompierilor în următoarele locuri:
Detașamentului 2 Cluj-Napoca: Strada Johannes Guttenberg FN.
Punctului de Lucru Florești: Strada Eroilor FN.
Garda de intervenție Gilău: Strada Școlii FN.
Detașamentul de Pompieri Turda: Calea Victoriei numărul 1.
Detașamentul de Pompieri Huedin: Strada Vlădeasa numărul 35.
Detașamentul de Pompieri Dej: Ștefan Ciceo Pop numărul 21.

În data de 13 septembrie se împlinesc 174 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi devotament misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situaţii de urgenţă, punându-și adesea viața în pericol.

Instituţia pompierilor s-a dezvoltat continuu, adaptându-se contextului contemporan, la clasica misiune de stingere a incendiilor adăugându-se operaţiunile de salvare a persoanelor de la înălţime, de la înec, de sub dărâmături şi din alte situaţii critice, intervenţiile pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

Amintim, de asemenea, misiunile de salvare a animalelor, asanare a muniției sau înlăturare a fenomenelor meteorologice periculoase. Totodată, pompierii clujeni s-au aflat anul acesta în misiune la Siret, pentru a sprijini refugiații ucraineni care fug din calea războiului. Vă așteptăm alături de noi”, anunță Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Cluj. 

Comenteaza