1.500 de kilograme de carne, furate din parcarea unui centru comercial. Vezi ce s-a întâmplat

1.500 de kilograme de carne, furate din parcarea unui centru comercial. Vezi ce s-a întâmplat
Un tânăr din Râmnicu Vâlcea a fost înşelat de un bărbat din judeţul Cluj care a dispărut cu 1.500 de kilograme de carne.

Un bărbat de 26 de ani, reprezentant al unei societăţi comerciale din Râmnicu-Vâlcea, a fost victima unei înşelăciuni în Cluj. Bărbatul sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj cu privire la evenimentele petrecute.

Se pare că reclamantul s-a întâlnit cu o persoană care s-ar fi prezentat drept reprezentant al unei societăţi comerciale. Totul a avut loc în parcarea unui complex comercial din Cluj-Napoca. Tânărul de 26 de ani i-a predat bărbatului în cauză cantitatea de 1.500 kg carne, pe care acesta o comandase telefonic cu câteva zile înainte.

După ce victima a predat marfa, bărbatul i-a solicitat să aştepte circa 30 de minute pentru a-i remite contravaloarea acesteia şi factura, însă nu a mai revenit, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au reuşit să recupereze marfa.

Poliţiştii clujeni au identificat deja un bărbat de 39 de ani, din comuna Cămăraşu, judeţul Cluj, bănuit de săvârşirea faptei.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune", faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Pentru a nu fi înşelaţi, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

• Nu daţi dovadă de credulitate atunci când sunteţi contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentaţi ai diferitelor firme;
• Manifestaţi prudenţă şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin apelare la serviciile de informaţii clienţi de la operator;
• Nu daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin intermediul telefonului;
• Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc);
• Dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Comenteaza