140 de cetăţeni români din Cipru, repatriaţi cu o cursă aeriană specială

140 de cetăţeni români din Cipru, repatriaţi cu o cursă aeriană specială

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că un număr de 140 de cetăţeni români au revenit, sâmbătă, în ţară cu o cursă aeriană specială, ca urmare a demersurilor comune întreprinse de MAE, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian, adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în ţară a 140 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Cipru, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Larnaca-Bucureşti", informează un comunicat de presă transmis sâmbătă de către MAE.

Demersurile autorităţilor române au permis şi facilitarea repatrierii a trei cetăţeni ai Republicii Moldova care îşi vor continua ruta către ţara de destinaţie, cât şi revenirea în ţara de reşedinţă a trei cetăţeni ciprioţi şi a unui cetăţean grec, rezidenţi în România, precizează sursa citată.

Totodată, MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă, mai menţionează comunicatul MAE, preluat de Agerpres.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza