Video 13 Septembrie: Ziua Pompierilor din România! Programul festivităţilor la Cluj

13 Septembrie: Ziua Pompierilor din România! Programul festivităţilor la Cluj

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită joi, 13 septembrie, în Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca - zona Cazino cu câteva manifestări specifice.

Activitățile vor cuprinde ceremonialul militar și religios, expoziții ale tehnicii de intervenție, exerciții demonstrative, punct de informare preventivă, ateliere și circuite pentru copii, obiecte de vestigiu.

„Celebrarea a 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii ne aduce aminte de un moment adânc întipărit în conștiința salvatorilor români, în care Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu prețul vieții trupele otomane inamice covârșitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile revoluției de la 1848”, precizează oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj.

 

Pe lângă activitățile festive din municipiul Cluj-Napoca, vor fi organizate expoziții ale tehnicii de intervenție și în celelalte municipii și orașul din județ. Astfel, programul de marți 11 septembrie prevedea expunerea tehnicii de intervenție în Parcul Berc din Câmpia Turzii, respectiv strada Avram Iancu din municipiul Gherla. Miercuri, 12 septembrie vor fi expuse autospecialele pompierilor în Piața Bobâlna din municipiul Dej și în Parcul Central din municipiul Turda, iar vineri, 14 septembrie, orașul Huedin va găzdui în centrul urbei tehnica de intervenție specifică pompierilor.

Programul activităților manifestărilor din Parcul Central din Cluj-Napoca este următorul:

10.45 – 11.00 – Primirea invitațiilor
11.00 – 11.30 – Ceremonial militar și religios
11.30 – 12.00 – Prezentarea tehncii de intervenție.

Comenteaza