127 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din judeţul Cluj au beneficiat de terapie zilnică de recuperare

127 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din judeţul Cluj au beneficiat de terapie zilnică de recuperare
127 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din judeţul Cluj au beneficiat direct de terapie zilnică de recuperare, activităţi de socializare şi de terapie ocupaţională în cadrul unui proiect lansat de Fundaţia World Vision România şi finanţat de Uniunea Europeană.

Proiectul a oferit acces îmbunătăţit la educaţie şi pe piaţa muncii şi o viaţă mai bună pentru cei 127 de beneficiari din judetul Cluj. Printre aceştia se numără 30 de copii cu dizabilităţi fizice şi părinţii acestora, 30 de copii în situaţie de risc şi părinţii lor (copii care fac parte din familii cu venit minim garantat sau au părinţi cu boli care le afectezeaza viaţa socio-profesională), copii proveniţi din 40 de familii monoparentale şi 27 de tineri care au părăsit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

„Venim la centru de 2 ori pe săptămână, începând din februarie. Izabella nu suporta să fie atinsă înainte; şi pe mine de-abia mă lăsa să o ating. Acum e altfel. Suportă contactul cu oamenii, e mai atentă şi se mişcă mai uşor, merge şi singură", spune mama unei fetiţe de 3 ani şi jumătate, diagnosticată cu autism.

„Dorinţa noastră cea mai mare a fost să aducem la nivelul comunităţilor, în special al celor rurale, aceste servicii de recuperare, reabilitare şi sprijinire a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Am primit şi continuăm să primim cereri de înscriere în acest proiect iar acest lucru dovedeşte nevoia acută de servicii specializate pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale, la nivelul comunităţii. La finalul primului an de proiect putem spune că obiectivele noastre au fost atinse şi, în unele cazuri chiar depăşite", a declarat doamna Beatrice Ciubotaru, managerul proiect.

 

Comenteaza