11 escroci specializaţi în vânzarea de apă în loc de motorină, reţinuţi. Au păgubit 28 de persoane VIDEO

11 escroci specializaţi în vânzarea de apă în loc de motorină, reţinuţi. Au păgubit 28 de persoane VIDEO
11 bărbaţi care ar fi comis mai multe fapte de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină, au fost reţinuţi de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare.

Descinderile au avut loc în 1 martie, la adrese din municipiul Cluj-Napoca şi din comunele Apahida, Fizeșu-Gherlii și Vultureni, la persoane bănuite de fapte de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină.

Conform oamenilor legii, în perioada octombrie 2015 - februrie 2016 cei 11 bărbaţi suspectaţi ar fi comis un număr de 70 de acte infracţionale. Dintre aceastea 20 reprezintă infracţiuni de înşelăciune, 13 tentative la infractiunea de înşelăciune, iar 37 sunt acte de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi tentativă la infractiunea de înşelăciune.

"Cei în cauză ar fi comercializat cantitatea de 11.000 litri apă drept motorină, la prețul de 2,5-3,5 lei/litru, alți 8.000 litri încercând să-i vândă fără a reuşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei unui număr de 28 de persoane vătămate", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate un autoturism folosit la comiterea faptelor, telefoane mobile, precum şi echipament de protecţie care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

De asemenea, pe numele celor 11 bărbaţi au fost emise ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentați la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost întreprinsă de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 7 Poliţie, sub coordonarea directă a procurorului de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca şi cu sprijinul Serviciului de Operatiuni Speciale Cluj-Napoca şi a Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Comenteaza