100 de poliţişti clujeni, în stradă în acest weekend. Ce au constatat

100 de poliţişti clujeni, în stradă în acest weekend. Ce au constatat
Şi în acest weekend poliţiştii rutieri clujeni se află pe principalele artere rutiere din localităţile urbane, dar şi pe sectoarele DN1 din judeţul Cluj.

Astfel, la data de 19 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, la care au participat peste 100 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică, informează IPJ Cluj.

Poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi radare. Aceştia au constatat 53 abateri privind viteza de deplasare (în 2 situaţii viteza legală fiind depăşită cu peste 50 km/h), 20 privind traversarea neregulamentară, 6 privind consumul de alcool, precum şi peste 100 alte abateri. Poliţiştii clujeni au reţinut 29 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Trei conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni la siguranţa circulaţiei rutiere, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal:

În data de 19 decembrie a.c. în jurul orei 03:30, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 29 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Republicii din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie peste limita legală de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului".

În aceeaşi zi, în jurul orei 20:00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Huedin, au depistat un bărbat de 54 ani din comuna Poieni, judeţul Cluj, în timp ce conducea autoturismul pe DN1-E60, în localitatea Poieni, judeţul Cluj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie peste limita legală de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului".

În 20 decembrie a.c., în jurul orei 00:00, poliţişti rutieri din cadrul inspectoratului de Poliţie judeţean Cluj, Serviciului Rutier, au depistat un bărbat de 58 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe DN1E60, în localitatea Floreşti, judeţul Cluj, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie peste limita legală de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului" şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere".

 

 

Comenteaza