10 şcoli din Cluj au picat Bac-ul

10 şcoli din Cluj au picat Bac-ul
Elevii din 10 instituţii de învăţământ din judeţul Cluj au picat toate probele la simulările examenului de Bacalaureat.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj va derula controale în 10 licee din Cluj-Napoca şi mediul rural, care au obţinut rezultate dezastruoase la simulări. Doar 10% din elevii din instituţiile de învăţământ în cauză au trecut simulările cu bine.

"Vom face controale în 10 unităţi şcolare din judeţ, după Paşti, pentru a vedea modalitatea în care se derulează pregătirile suplimentare, pentru a îmbunătăţi situaţia elevilor la examen", a declarat inspectorul şcolar al judeţului Cluj, Valentin Cuibus.

Promovabilitatea la simulările examenului de Bacalaureat, din Cluj e de 44,31%. Estimările privind promovabilitatea pentru sesiunea din vară a examenelor arată că 60% din elevii clujeni vor trece examenul de Bacalaureat.

"A crescut procentul elevilor care au obţinut o medie peste 6 la toate materiile. Faţă de 32,42% cât au obţinut în noiembrie, acum procentul mediilor peste 6 este de 44,31%. Procentul elevilor care au obţinut la o materie medii sub 6 este de 15,44, deci considerăm că putem să-i aducem şi pe ei la o medie de promovabilitate, astfel încât procentul judeţului la examenele din vară să fie în jur de 60% promovabilitate", a explicat Cuibus.

Comenteaza