1 iunie e şi Ziua Mondială a Părinţilor

1 iunie e şi Ziua Mondială a Părinţilor
Adunarea Generala a ONU a proclamat ziua de 1 iunie Zi Mondială a Părinţilor, în 2012, prin Rezolutia 66/292, pentru a sublinia importanța familiei pentru creșterea și educația copiilor şi a le arăta parinţilor din întreaga lume respectul cuvenit.

"Părinții, indiferent de rasă, religie, cultură și naționalitate, din toate părțile lumii sunt principalii protectori și profesori ai copiilor lor, pregătindu-i pentru o viață fericită, împlinită și productivă. Părinții sunt ancora unei familii și fundamentul comunităților și societăților noastre", se arată în rezoluţia Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Recunoscând rolul părinților în creșterea copiilor, atât al mamei, cât şi al tatălui, rezoluția invită statele membre să sărbătorească această zi împreună cu societatea civilă, implicând totodată și cât mai mulți tineri și copii în evenimentele organizate.

Decizia Adunării Generale a ONU de a marca o zi a părinților s-a întemeiat pe recunoașterea rolului fundamental pe care tatăl și mama îl au în viața copiilor lor, dar și pe conștientizarea unor pericole la care aceștia sunt expuși în societatea contemporană, a unor circumstanțe socio-economice care îi împiedică să își îndeplinească datoria pe care o au față de copii.

 

Comenteaza