Video Foto 1 Decembrie. 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice la parada militară de la Cluj

Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României printr-o defilare cu tehnică militară și de intervenție în Piaţa Avram Iancu.

Detașamente de onoare constituite din peste 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliția Locală au participat duminică, 1 decembrie, la activitățile aniversative dedicate celebrării Zilei Naționale a României , după următorul program: 

Începând cu ora 11.00 ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la ansamblul monumental „Mihai Viteazu”, din Cluj-Napoca.

În intervalul orar 11.00-12.00, clujenii au putut viziona mijloacele tehnice participante la defilarea de Ziua Națională a României, care au fost dispuse pe Bulevardul Eroilor și strada Napoca. 

Începând cu ora 12.30, în Piața Avram Iancu, ceremonie de defilare cu trupe și tehnică militară și de intervenție. Pe timpul ceremoniei Piața Avram Iancu a fost survolată de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma și avioane MIG -21 Lancer) aparținând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. 

Defilarea s-a încheiat cu artificii de zi, iar în timul defilării, pe clădirea Cercului Militar a fost arborat un tricolor de mari dimensiuni. 

Etichete
Comenteaza