Expoziţie despre foştii primari ai Clujului înainte de Zilele Oraşului

Expoziţie despre foştii primari ai Clujului înainte de Zilele Oraşului
O expoziţie despre Istoria Administraţiei Locale în Cluj-Napoca va fi inaugurată mâine. "Cu această expoziţie precedem zilele Clujului", spune primarul Sorin Apostu.

Expoziţia cuprinde detalii despre foştii primari şi va fi urmată de o a doua expoziţie, tot mâine, de la ora 12, în holul cinematografului Florin Piersic. Expoziţia din cinematograf este organizată de asociaţia Art Image, care a organizat un concurs cu peste 400 de fotografii. Dintre acestea au fost alese 50, care vor fi şi expuse. "20 dintre cele mai reuşite fotografii vor fi listate la dimensiuni mari şi vor fi folosite la promovarea oraşului şi vor fi expuse în permanenţă în sala "Cluj Capitală Europeană", care va fi inaugurată după Zilele Clujului, mai arată Apostu.Ref: Expoziţia „Istoria administraţiei locale la Cluj-Napoca (1919 - 1940)"

Expoziţia Istoria administraţiei locale la Cluj-Napoca (1919-1940)" va fi vernisată mâine la ora 13 îN Sala de Sticlă a Primăriei în organizarea Arhitelor Naţionale Cluj şi cuprinde aspecte ale vieţii administraţiei locale clujene din perioada democraţiei interbelice româneşti, "cu aspecte inedite: documentare şi iconografice", arată Primăria.

Expoziţia include planuri ale clădirii Primăriei, care au rămas în faza de proiect, portretele  primarilor din perioada interbelică - Iulian Pop, Nicolae Drăganu, Sebastian Bornemisa şi Theodor Mihali, dar şi imagini şi documente cu privire la vizita unor delegaţii străine la Primăria Cluj, între care cea a premierului francez Louis Barthou. Expoziţia mai include imagini cu aspecte de la construcţia catedralei ortodoxe din Piaţa Avram Iancu şi de la construcţia liceului "Sfânta Terezia", actualul Colegiu "George Coşbuc". Expoziţia va fi prezentată mâine de istoricii Paula Ivan, Vasile Lechinţan şi Ioan Drăgan.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza