Tudose: Este misiunea noastră de onoare să asigurăm copiilor din România o viață mai bună

Tudose: Este misiunea noastră de onoare să asigurăm copiilor din România o viață mai bună
Premierul Mihai Tudose afirmă că o "misiune de onoare" a guvernării, a clasei politice este aceea de a le asigura copiilor din România "o viață cât mai bună" și de a-și asuma responsabilitatea că aceștia cresc și se dezvoltă "într-o societate a drepturilor, libertăților și egalităților de șanse".

"Mă bucur ca astăzi, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, peste tot în lume și în România copiii 'preiau puterea' și își spun punctul de vedere. Cred că ar trebui să se întâmple mai des acest lucru. De ce? Pentru că noi, adulții, vorbim mai mult pentru ziua de astăzi - adică pentru prezent - copiii vorbesc pentru viitor, pentru ziua de mâine. Iar vocea lor trebuie auzită. Este misiunea noastră de onoare să asigurăm copiilor din România o viață cât mai bună. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că se dezvoltă și cresc într-o societate a drepturilor, libertăților și egalităților de șanse", a scris premierul luni pe pagina sa de facebook.

Premierul le adresează în context mulțumiri reprezentanților UNICEF România pentru implicarea constantă în inițiativa dedicată copiilor.

"Mulțumesc reprezentanților UNICEF România pentru implicarea constantă și pentru această frumoasă și generoasă inițiativă!", afirmă Tudose.

Premierul menționează în cuprinsul mesajului său și pe cel al unei fetițe în vârstă de 10 ani: "Mai jos vă invit să citiți mesajul Laurei (10 ani). 'Dacă aș fi prim-ministru aș vorbi cu toți părinții și i-aș ruga să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să se joace, să alerge împreună cu ei, să fie alături de ei'".

 

Comenteaza