Incidentul de la aeroport: ce zice Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Incidentul de la aeroport: ce zice Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile
Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a prezentat joi la prânz o scurtă informare legată de incidentul petrecut dimineață pe aeroportul clujean.

Reprezentanții CIAS afirmă că centrul a fost informat cu privire la ieșirea de pe pistă a avionului care efectua o cursă charter de la București la Barcelona la ora 08:05. În urma incidentului l-a fața locului se va deplasa o comisie CIAS, care va analiza circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

"La ora 08:05 LT, CIAS a fost informat despre producerea unui eveniment de aviație pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în care a fost implicată o aeronavă aparținând companiei Blue Air - Airline Management Solutions, care la aterizare a depășit pragul pistei, ieșind în zona de siguranță. Din primele informații primite nu au fost răniți și aeronava nu a suferit deteriorări. Evenimentul este investigat de o comisie CIAS, care în momentul de față se deplasează spre locul producerii evenimentului", a transmis CIAS. 

De asemenea, în conformitate cu capitolul 4 para. 4.1 din Anexa 13 OACI și Art. 9 alin. 2 al Regulamentului (UE) nr. 996/2010, CIAS a notificat Statele Unite ale Americii prin NTSB (ca stat proiectant și stat de fabricație al aeronavei), EASA, ICAO și DG-MOVE.

116 de persoane aflate într-un avion care efectua o cursă de la București la Barcelona au trecut joi dimineața prin clipe de groază, după ce aeronava a ieșit de pe pista Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Citește mai mult: Clipe de groază pentru 116 persoane. O aeronavă a ratat aterizarea și a ieșit de pe pista aeroportului Cluj

Comenteaza