Sute de amenzi date în patru zile. Pentru ce au fost aplicate

Sute de amenzi date în patru zile. Pentru ce au fost aplicate
Controalele efectuatee în perioada 2-5 noiembrie de poliţiştii clujeni s-au soldat cu aplicarea câtorva sute de sancţiuni contravenţionale.

În intervalul de referinţă poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 167 de controale şi 45 de filtre rutiere.

În urma lor au fost constatate 17 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), dintre care 14 în flagrant delict, au fost depistate 20 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi au fost puse în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii.

"Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 725 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 90 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 şi 14 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor", informează Inspcetoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

În acest interval poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe acţiuni în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie, în urma cărora au aplicat 587 de sancţiuni pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 53 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi opt pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 71 de permise de conducere şi au retras 32 de certificate de înmatriculare auto.

Comenteaza