Monica Iacob Ridzi, reîncarcerată la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla

Monica Iacob Ridzi, reîncarcerată la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla
Monica Iacob Ridzi a fost reîncarcerată la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde îşi continuă executarea pedepsei de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat miercuri pentru Mediafax că Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a fost readusă, după ce în martie fusese transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla deoarece aceasta se află cea mai aproape de domiciliul său din Hunedoara.

"Monica Iacob Ridzi se află în detenţie la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, care este una doar pentru femei. A fost readusă aici de la Jilava deoarece această secţie este cea mai aproape de zona sa de domiciliu, judeţul Hunedoara", a spus Donciu.

Dan Donciu a refuzat să precizeze, însă, când a avut loc transferul fostului ministru al Tineretului şi Sportului către secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Din cauza stării sale de sănătate, Ridzi a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava.

Comenteaza