Explozie de culoare şi veselie în centrul oraşului. Studenţii au sărbătorit absolvirea facultăţii

Explozie de culoare şi veselie în centrul oraşului. Studenţii au sărbătorit absolvirea facultăţii
Studenţii au dat culoare Clujului. Centrul oraşului a fost trasformat într-o feerie a culorilor datorită câtorva sute de tineri care au sărbătorit absolvirea facultăţii într-un mod special.

Sute de tineri de la universităţile clujene au asistat la o festivitate în Sala Polivalentă, după care au pornit într-o paradă simbolică prin oraş, paradă la care s-a alăturat şi primarul Emil Boc. Ultima oprire a studenţilor a fost Piaţa Unirii, pe care au colorat-o în roz, portocaliu, mov şi galben.

"Am dorit sa se vadă diversitatea clujenilor şi a studenţilor din acest oraş. Această festivitate este diferită deoarece fiecare universitate are propriul ei spirit, propriile idei şi proprii ei studenţi, care sunt unici, spontani şi originali, după cum se poate vedea şi în piaţă în această zi", a explicat Alexandra Jurje, organizator.

Distracţia a fost cuvântul cheie, iar participanţii au fost vopsiţi din cap până în picioare. "A fost foarte frumos, ne-am distrat şi am colorat centrul Clujului. Mi s-a părut încă de la început o idee buna, un prilej de distracţie pentru noi", a afirmat o studentă.

Evenimentul, lansat cu prilejul Capitalei Europene a Tineretului, a fost prima festivitate comună a absolvenţilor tuturor universităţilor din oraş. Au participat studenţi de la Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Arte și Design,  Academia de Muzică Gheroghe Dima. Totodată, oraşul a intrat într-o mare sărbătoare, cu ocazia debutului Zilelor Clujului.

Comenteaza