Familia Aureliei Ion cere dreptate, pentru că nu Iovan ar fi pilotat avionul

Familia Aureliei Ion cere dreptate, pentru că nu Iovan ar fi pilotat avionul
Enigma tragediei avtiatice din 20 ianuarie, din judeţul Cluj, este departe de a se fi elucidat.

Familia Aureliei Ion, prin avocatul său Laura Beleca a cerut, în mod expres, Procurorului general o explicaţie publică, după ce Sorin Cimpoeru, fostul Preşedinte al Comisiei de anchetă tehnică privind accidentul aviatic din Apuseni, a depus o plângere penală în care acuză presiuni din partea superiorilor, scrie evz.ro.

Sorin Cimpoeru a adus acuzaţiile grave la adresa unor persoane din cadrul instituţiilor publice, dezvăluiri ce se resfrâng direct asupra cazului instrumentat de către Ministerul Public. Deşi au trecut 10 zile de când informaţia a devenit publică, Ministerul Public nu a făcut nicio precizare.

Dezvăluiri se referă la modalitatea în care decurg cercetările CIAS în cazul acestei catastrofe aviatice ce a condus la moartea a doi dintre pasagerii aflaţi la bordul aeronavei de tip BN2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, respectiv moartea pilotului Adrian Iovan şi moartea studentei la medicină Aurelia Ion.

Potrivit unor informaţii obţinute de anchetatori, nu Adrian Iovan era cel care pilota avionul înainte de aterizarea forţată, ci copilotul Răzvan Petrescu.

Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu au făcut schimb de locuri în momentul în care avionul era în aer, potrivit unor rezultate preliminare ale anchetei, citate de România TV. Aşadar, atunci când avionul s-a prăbuşit, la manşă era copilotul Răzvan Petrescu.

 

Comenteaza