1 Iunie, la Cluj: Copiii s-au împrietenit cu zeci de patrupede FOTO

1 Iunie, la Cluj: Copiii s-au împrietenit cu zeci de patrupede FOTO
De 1 iunie, cei mici şi-au putut petrece timpul liber într-un mod cu totul deosebit, mai exact în compania a zeci de câini, care mai de care mai prietenoşi, în cadrul Zilei Interacţiunii Om-Animal.

Zeci de câini şi sute de copii au împânzit, duminică, campusul verde al Universităţii de Ştiințe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. La început, câinii au fost uşor copleşiţi de mulţimea adunată, iar copiii puţin speriaţi de patrupede, dar în final cu toţii au devenit buni prieteni.

Mai multe asociaţii, fie care au câini de terapie sau care găzduiesc şi au grijă de maidanezi, s-au adunat în campusul de la USAMV şi au pus la cale o acţiune prin care să-i înveţe pe pici că patrupedele pot fi un prieten de nădejde.

"Această ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal credem că este foarte binevenită şi este un prilej, nu doar pentru copii, ci pentru toţi clujenii, în care pot să interacţioneze cu animale domestice. Avem câini, un cal, dar şi animale mai exotice, de genul şopârle, cameleoni, şerpi. Încurajăm acest tip de acţiuni pentru că deconstruiesc nişte frici pe care o mare parte din populaţie le are vizavi de animalele de companie şi nu numai", spune Alina Banu, organizator şi voluntar NUCA.

La eveniment au participat şi câini în căutare de o nouă familie. De adoţii s-au ocupat voluntarii de la adăpostul de câini Arca lui Noe.

"Am venit azi aici cu câţiva câini foarte jucăuşi pentru a obişnui copiii cu interacţiunea om-animal şi dorim să sporim adopţiile din adăpost, mai ales că oamenii adoptă foarte puţin. Copiii au interacţionat mai bine cu puii, şi mai puţin cu cei adulţi, deoarece ei nu sunt aşa de obişnuiţi cu oamenii, dar încercăm să îi învăţăm", spune Ioana Ionescu, voluntar la Arca lui Noe.

Câinii au fost foare răbdători şi grijulii şi cu copiii cu deficienţe mintale.

‘Vrem să schimbăm mentalitatea oamenilor, să le arătăm că de fapt câinii nu sunt animale agresive, din contră, sunt foarte prietenoase şi fac foarte bine în casă. Noi oferim servicii ce cuprind programe anti-stres pentru studenţi, lucrul cu copii cu autism, servicii individuale de terapie, terapie de grup şi mai multe. Copiii au răspuns foarte bine, a fost o interacţiune foarte bună şi cu cei cu deficienţe, micuţii de la şase la zece ani le-au citit câinilor şi s-au simţit cu toţii minunat", a povestit Vlad Aluaş, voluntar Dog Assist.

Evenimentul se află la cea de-a şasea ediţie.

 

Comenteaza