Vrei să bei o cafea bună și să faci o faptă la fel de bună?

Vrei să bei o cafea bună și să faci o faptă la fel de bună?
| Foto: Facebook / LET'S COFFEE

Eveniment caritabil organizat de o cafenea din Cluj. Clienții sunt invitați să bea o cafea și să doneze pentru un viitor mai bun al copiilor diagnosticați cu cancer.

Cafeneaua clujeană LET'S COFFEE va organiza, în 12 februarie, Ziua Magică: banii încasați pe fiecare cafea comandată va fi donată unui program care îi ajută pe copiii cu cancer să își continue educația.

"Duminică, 12 februarie, vom avea Ziua Magica la LET'S COFFEE, unde toate cafelele se vor transforma în donații pentru bursele educaționale ale copiilor cu cancer MagicEDU, o inițiativă a Asociației Magic.

Și, dacă aveți nevoie de un zvâc la fapte bune, lăsați-vă inspirați de prietenul Vlad Pop, care își pune toată inima în aceasta cauză. Iar dacă vrei să contribui cu mai mult de o cafea, vei avea la dispoziție în coffee shop o cutie pentru donații. De asemenea, poți dona 2 euro dacă trimiți cuvântul BURSA prin sms la 8844”, anunță organizatorii evenimentului pe Facebook.

Ziua Magică va avea loc duminică la cafeneaua LET'S COFFEE, situată pe strada Constantin Daicoviciu 8 din centrul Clujului, între orele 09:00 – 16:00.

MagicEDU este unul dintre proiectele Asociației Magic care promovează continuarea studiilor pentru copiii diagnosticați cu cancer și oferă burse educaționale.

„Cei mai mulți dintre copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice petrec foarte mult timp în spital. Tratamentul lor durează luni întregi, uneori ani. De aceea, ei nu mai pot merge la școală precum copiii normali, studiile sunt întrerupte, iar starea emoțională și fizică le este afectată. 

Continuarea studiilor și întoarcerea la școală este dificilă și are nevoie de suportul colegilor, profesorilor și al familiei. Pentru că toate resursele materiale ale familiei se concentrează într-un singur punct - însănătoșirea celui mic - este nevoie de suport financiar.

Când mâncarea, hainele, cărțile și caietele devin produse de lux, MagicEDU vine în ajutor cu burse pentru continuarea educației”, anunță Asociația Magic despre proiectul MagicEDU.

Bursele MagicEDU

  • Reintegrarea copilului la școală prin suport financiar printr-o bursă în valoare de 500 de lei, în fiecare lună, timp de un an;
  • Acoperirea cheltuielilor pentru rechizite școlare, cărți și pentru pregătirea la materii din care copiii susțin examenele de capacitate sau bacalaureat;
  • Susținerea tinerilor care urmează facultatea, în anumite cazuri.

În anul 2020, proiectul MagicEDU a oferit 100 de burse anuale, iar din 2021 numărul acestora a crescut, fiind adăugate încă 50 de burse.

Comenteaza