Este gata STUDIUL DE TRAFIC pentru Cluj-Napoca. Taximetriştii află dacă pot sau nu să circule pe benzile de bus

Este gata STUDIUL DE TRAFIC pentru Cluj-Napoca. Taximetriştii află dacă pot sau nu să circule pe benzile de bus

Un studiu de trafic pentru municipiul Cluj-Napoca a fost realizat de specialiştii UTCN şi va intra, săptămâna viitoare, în dezbatere publică. Documentul va arăta şi dacă taximetriştii vor avea voie să circule pe benzile dedicate transportului în comun.

"Studiul a fost finalizat şi predat în 31 august şi va intra, săptămâna viitoare, în dezbatere publică", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Taximetriştii au protestat, în mai multe rânduri, pentru a fi lăsaţi să circule pe benzile dedicate de atobuz din Cluj-Napoca, spunând că legea este de partea lor. 

"Noi am decis în comisia de circulație că, deocamdată, se poate circula pe zona Gheorgheni, pentru a vedea dacă se perturbă circulația într-o manieră în care pune în pericol fluidizarea traficului transportului în comun.  Deocamdată aceasta este decizia. Doar pentru Gheorgheni. Se face un studiu, potrivit legii, pentru a ne spune care este impactul asupra întregului oraș, după experimentul pe care l-am avut în Gheorgheni și se va lua o decizie în Comisia de Circulație. Propunerile sunt diverse: de a se permite nelimitat, pe întregul oraș, dacă se va constata în urma studiului că nu se perturbă circulația transportului în comun, de a se permite să circule numai dacă ai client, de a se permite să circule numai între anumite ore, plus alte ipoteze de lucru. Acel studiu ne va lămuri cum se va circula în oraș.  Aceasta este legea locală. Dacă ei au răbdare sau nu, e treaba lor”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local. 

Comenteaza