Zeci de școli din Cluj vor folosi în acest an școlar doar catalogul electronic

Zeci de școli din Cluj vor folosi în acest an școlar doar catalogul electronic

Catalogul clasic, cel pe hârtie, dispare, anul acesta școlar, din peste 60 de școli din județul Cluj, unde se va folosi doar catalogul electronic.

În acest an școlar sunt 1.156 de școli în rețeaua de unități-pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit ordinului ministrului Educației publicat pe edu.ro.

Conform Edupedu.ro, anul acesta sunt cu 414 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în septembrie 2022.

Dacă în anul școlar 2022-2023 în județul Cluj erau 46 școli care au trecut la catalocul online, în acest an școlar numărul lor a crescut la 63, iar dintre acestea 33 sunt în Cluj-Napoca - lista poate fi consultată AICI

De precizat este că nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații/programe private. 

Potrivit ordinului de ministru care aprobă lista acestor școli, „unitățile de învățământ de stat menționate în Anexa 1 asigură din bugetul propriu sau din fonduri proprii, după caz, achiziționarea programelor/serviciilor de catalog electronic, fiind interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora”.

Cum pot vedea elevii și părinții notele

Obligațiile școlilor care folosesc catalogul electronic au fost stabilite prin ordin de ministru în luna aprilie - toate cataloagele vor avea autentificare în doi factori pentru profesori, părinți și elevi.

În ordin apare că elevii și părinții/reprezentanții legali au drept de a vizualiza catalogul electronic în baza unor date de acces prestabilite, respectiv nume de utilizator și parolă. Parola poate fi modificată de fiecare utilizator pentru propriul nume de utilizator, respectiv părinți/reprezentanți legali pentru minori.

Comenteaza