Vizita reprezentanților Universității Europene de Tehnologie EUt+ la Parlamentul European

Vizita reprezentanților Universității Europene de Tehnologie EUt+ la Parlamentul European

Rectorii și președinții celor opt universități membre ale consorțiului Universitatea Europeană de Tehnologie/European University of Technology EUt+, au efectuat marți, 14 iunie 2022, o vizită la instituțiile europene de la Bruxelles, Parlamentul European și Comisia Europeană.

Rectorii și președinții celor opt universități membre ale consorțiului Universitatea Europeană de Tehnologie/European University of Technology EUt+, au efectuat marți, 14 iunie 2022, o vizită la instituțiile europene de la Bruxelles, Parlamentul European și Comisia Europeană. Ca membră a alianței EUt+, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost reprezentată de domnul Rector, Prof.dr.ing. Vasile Țopa.

În prima parte a vizitei, reprezentanții EUt+ au avut o întâlnire cu membri ai Parlamentului European din Comisia pentru Cultură, Educație, Tineret și Sport - Marcos Ros Sempere și Dace Melbarde și din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie – Iskra Mihaylova, Lina Galvez Munoz și Tsvetelina Penkova.

Momentul central al vizitei l-a constituit întâlnirea Consiliului de Coordonare a alianței  EUt+ cu Comisarul European pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport , Mariya Gabriel.  În cadrul acestei întâlniri, a fost detaliat stadiul de implementare a proiectului, cu accent pe obiectivele care particularizează Universitatea Europeană de Tehnologie în rândul alianțelor de tip Universități Europene. De asemenea, au fost evidențiați pașii propuși pentru a dezvolta un sistem european de educație, cercetare și management universitar pe deplin integrat, cu referire la acreditarea la nivel european a noilor programe ce vor conduce către o curriculă și diplomă europene unice.

Comenteaza