Viceprimarul Clujului, la evenimentul la care a participat fratele regelui Charles: ''Educația și tinerii, din nou în prim plan internațional''

Viceprimarul Clujului, la evenimentul la care a participat fratele regelui Charles: ''Educația și tinerii, din nou în prim plan internațional''

160 delegați din 60 de țări sunt prezenți la Cluj-Napoca cu ocazia Forumului Asociațiilor Internaționale Duke of Edinburgh International Award, unul dintre cele mai prestigioase programe pentru tineret din întreaga lume.

''Am avut plăcerea să particip la Ceremonia de deschidere al celui de-al 14-lea Forum al Asociațiilor Internaționale Duke of Edinburgh International Award, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, a Alteței Sale Regale Principele Radu al României, Alteței Sale Regale Principele Edward, Contele de Wessex și Forfar, în calitatea sa de președinte al Fundației The Duke of Edinburgh International Award; ASR Principele Guillaume de Luxemburg; The Rt. Hon. Lord Boateng, Administrator Internațional și Președinte al Consiliului Internațional al Programului Award.

Cu acest prilej am transmis mesajul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, care susține investițiile în educație, inovarea, utilizarea eficientă a tehnologiei, componenta verde și bunăstarea, ca și elemente definitorii pentru o comunitate fericită și incluzivă și implicit, pentru prezentul și viitorul tinerilor'', a declarat viceprimarul Clujul, Dan Tarcea.

Forumul Asociațiilor Internaționale Duke of Edinburgh International Award, care celebrează, pe durata a cinci zile, educația și formarea tinerilor, este organizat de către Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

1,3 milioane de tineri au urmat sau sunt implicați în prezent în programul DofE.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a crescut datorită eforturilor a trei persoane: Principele Philip, Duce de Edinburgh, Kurt Hahn, educaţionalist german şi fondatorul Outward Bound, şi Lord Hunt, liderul primei ascensiuni de succes a muntelui Everest.

Programul și prestigiosul premiu a fost prima dată lansat în Marea Britanie în anul 1956 pentru băieţii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani pentru a-i motiva să devină implicaţi într-un program echilibrat de voluntariat şi activităţi de dezvoltare personală. Bazat pe filosofia lui Kurt Hahn, fondatorul şi directorul şcolii Gordonstoun din Scoţia (unde ASR Ducele de Edinburgh a studiat), programul Award a fost creat în jurul a patru secţiuni: Serviciul public de ambulanţă, Expediţie, Circuite şi proiecte, şi Fitness.

În România programul a fost introdus în anul 1991 de sora Agnes în Parohia Romano-Catolică din Motru, desfăşurându-se la nivel local până în anul 2011. Începând cu anul 2011, programul a cunoscut o extindere la nivel naţional, fiind implementat cu succes în mai multe oraşe din ţară. În aprilie 2013 a fost semnată licența pentru derularea programului la nivel național, în prezenţa Secretarului General, John May, astfel încât ţara noastră devine Autoritate Naţională Award. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului Asociaţiei Little People România. Începând cu iunie 2013 programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania este patronat de Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române.

Comenteaza