UTCN pentru prima dată în prestigiosul clasament al universităților Shanghai Ranking 2023

UTCN pentru prima dată în prestigiosul clasament al universităților Shanghai Ranking 2023

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este pentru prima dată în prestigiosul clasament al universităților Shanghai Ranking 2023, prin domeniul de studiu Matematică

În clasamentul universitar Shanghai Ranking 2023, publicat vineri, 27 octombrie au fost prezentate rezultatele la nivel mondial în 55 de domenii de studiu, grupate pe 5 categorii principale, respectiv: Științe naturale, Inginerie, Științe ale vieții, Științe medicale și Științe sociale. Clasametul Shanghai respectă criterii extrem de stricte, inclusiv un prag ridicat pentru numărul de publicații necesare pentru selectare, număr care variază funcție de domeniu.

Toate datele bibliometrice sunt colectate din platforma Web of Science, iar cele 55 de clasamente includ în total peste 1.900 de instituții din întreaga lume, selectate din peste 5.000 de universități evaluate care acoperă geografic 104 țări și regiuni.

Este pentru prima dată când Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este prezentă, alături de alte universități prestigioase din lume, în acest clasament în domeniul Matematică pe poziția 401 – 500.

Felicitări departamentelor de specialitate și cercetătorilor care au contribuit la această reușită excepțională, prin rezultatele de nivel internațional obținute în activitățile de cercetare!

Prima apariție în clasamentul Shanghai constituie o motivație pentru întregul corp academic al UTCN de a fi prezent și prin celelalte domenii în rândul celor mai bine poziționate universități din lume.

Comenteaza