UTCN are un nou hub de inovare și antreprenoriat. Boc: ''Va apropia studenții de antreprenori''

UTCN are un nou hub de inovare și antreprenoriat. Boc: ''Va apropia studenții de antreprenori''

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a lansat Fundației Unitech, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii.

''Am participat astăzi la evenimentul de lansare al fundației UNITECH. Acest nou instrument de inovare al Universității Tehnice are ca obiectiv să apropie tinerii studenți din mediul universitar de antreprenori, cercetători și oameni cu expertiză în varii domenii de activitate. Prin intermediul fundației, mediul universitar și mediul de business vor fi mai conectate și pot să contribuie astfel la crearea de noi posibilități de dezvoltare pentru studenți și antreprenori.

Am subliniat în acest cadru că Primăria sprijină orice inițiativă a mediului academic, deoarece Universitățile sunt principalul motor de dezvoltare al municipiului. Resursa umană bine pregătită în universitățile clujene transformă Clujul într-unul dintre cele mai dinamice orașe din România și de ce nu, din Uniunea Europeană. Obligația noastră, ca administrație publică, este să oferim cât mai multe contexte propice universităților și studenților acestora pentru a se dezvolta. Obiectivul nostru este să păstrăm cât mai mulți dintre acești studenți în oraș, oferindu-le cea mai bună calitate a vieții, astfel încât să le placă să muncească aici, să studieze, să își întemeieze o familie și să nu fie nevoiți să plece în alte țări din rațiuni economice sau sociale.

Transmit încă o dată felicitări și mult succes echipei UTCN, antreprenorilor și tinerilor implicați! Primăria va susține în continuare orice inițiativă de acest fel, benefică pentru întreaga comunitate'', a declarat edilul Emil Boc. 

Obiectivele principale ale Fundația Unitech sunt: sprijinirea conferințelor științifice și susținerea dezvoltării profesionale a cercetătorilor universitari, inclusiv prin finanțarea participării la congrese și programe de instruire; valorificarea colaborării între universitate și sectorul privat prin încurajarea transferului de cunoștințe, tehnologii și expertiză între universitate și mediul industrial. În plus, prin fundație se va oferi consultanță precum și acces asistat la facilitățile de cercetare în vederea dezvoltării de produse și servicii noi ; stimularea spiritului antreprenorial în rândul studenților, pentru a transforma ideile inovatoare în afaceri de succes.

Prin programe de incubare și accelerare, fundația va oferi resurse, mentorat și acces la rețele de specialiști pentru a ajuta noile companii să facă față provocărilor inițiale și să se dezvolte sustenabil.

Un scop ambițios al fundației este constituirea unui fond de investiții în colaborare cu mediul economic pentru finanțarea start-up-urilor și spin-off-urilor inovatoare ; dezvoltarea comunității ALUMNI – o resursă valoroasă pentru mentorat, networking și parteneriate.

Etichete
Comenteaza