Universitatea de Medicină din Cluj își folosește amfiteatrele ca săli de lectură

Universitatea de Medicină din Cluj își folosește amfiteatrele ca săli de lectură
Conducerea Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu a decis să pună în perioada sesiunii de iarnă la dispoziția studenților două dintre amfiteatrele instituției, însă cu anumite restricții.

“În perioada 22 ianuarie – 16 februarie 2018, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu pune la dispoziția studenților amfiteatrele I. Simiti (str. I. Creangă nr. 12) şi amfiteatrul I. Goina (str. G. Marinescu nr. 23, parter) pe post de săli de lectură, după următorul program: de luni până duminică, între orele 18:00 – 04:00.

Accesul în amfiteatre se face doar pe baza carnetului de student/permisului de bibliotecă, care se va lăsa la portar pe durata timpului petrecut în amfiteatru. În amfiteatre este interzis fumatul şi consumul băuturilor alcoolice. Este obligatorie păstrarea curăţeniei, ţinuta decentă şi un comportament adecvat!“, au transmis administratorii UMF. 

UMF este o instituție de învățământ superior de stat și de cercetare, considerată a fi una dintre cele mai prestigioase din România. În 2011 a fost clasificată în prima categorie din țară cea a universităților de cercetare avansată și educație.

În prezent, la UMF studiază 9.000 de studenți, dintre care mai mult de 2.000 străini, proveniți din 50 de țări. 30% dintre studenții universității sunt masteranzi, doctoranzi și rezidenți. În cadrul celor trei facultăți, universitatea oferă pregătire pentru 12 specializări. Pentru medicină, medicină dentară și farmacie, învățământul universitar se desfășoară în trei limbi de studiu (română, franceză și engleză).

Comenteaza