Un primar din Cluj i-a făcut "nebuni" pe reprezentanții unui ONG care i-au cerut burse pentru elevi. "Nu am bani pentru educație!"

Un primar din Cluj i-a făcut "nebuni" pe reprezentanții unui ONG care i-au cerut burse pentru elevi. "Nu am bani pentru educație!"
| Foto: Dej24.ro

Primarul din Chiuiești le-a răspuns celor de Organizația Non-Guvernamentală  “Școli Curate” cu citate din Biblie și jigniri. 

Reprezentanții ONG-ului au postat un mesaj pe Facebook în care își exprimă indignarea față de reacția primarului din Chiuești.

"Așa a înțeles Mihuț Gavril, primarul comunei Chiuiești din Cluj, să răspundă solicitării noastre de a acorda burse școlare pentru elevi, obligație prevăzută de Legea educației: ne-a făcut nebuni și a spus că el nu are bani pentru Educație.

Primarul comunei Chiuiești spune că este prea ocupat și nu are timp pentru problemele pe care noi i le indicăm: dreptul la burse al elevilor și investiția în educație.

Să vă fie rușine, domnule primar! Pentru că vă bateți joc de elevii comunei și le ignorați drepturile! Primarul Mihuț Gavril din Chiuiești (jud. Cluj) este un exemplu veritabil de #asanu în administrația publică."

Organizația Non-Guvernamentală “Școli Curate” a trimis adrese către mai multe primării din țară,  prin care le cerea edililor să includă în buget și posibilitatea acordării burselor școlare pentru elevii merituoși din comunele respective, conform legii educației. Unii primari au fost fost de acord. În schimb, primarul Mihuț Gavril a avut un altfel de răspuns:

“Conduita mea se bazează pe frica de Dumnezeu, munca cinstită, adevăr, nu fățărnicia în care aș dori să vă spun dumneavoastră o parte din 3 versete:

“Supuneți-vă autoritățiilor, așa poruncește Dumnezeu, fiind ingăduite de El.”
“Răspunde nebunului după nebunia lui, să nu se creadă prea înțelept”
"Bâta din capul nebunului nu este oprită".

"Dacă doriți să implementați și să corectați prin proiectele dumneavoastră neajunsurile, adresați-vă Guvernului României, Ministerelor: Finanțelor, Educației, nu primăriilor cu puteri finaciare limitate. PROBLEMELE DE CARE TREBUIE SĂ  MĂ OCUP POTRIVIT LEGII, ÎMI OCUPĂ TIMPUL ȘI NU O SĂ MAI POT CORESPONDA CU DUMNEAVOASTRĂ“, a fost o parte din răspunsul primarului.

Comenteaza