Un milion de euro pentru reabilitarea subsolului de la "Babeş-Bolyai"

Un milion de euro pentru reabilitarea subsolului de la
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) intră în renovări în acest an universitar, a dezvăluit ieri, cu ocazia începerii anului universitar, rectorul instituţiei, academicianul Ioan Aurel Pop.

Potrivit unui proiect de reabilitare a sediului central al clădirii, situat pe strada Mihail Kogălniceanu, subsolul edificiului va fi modernizat cu un milion de euro. Investiţia va fi suportată, integral, de către UBB. „Este vorba despre modernizarea subsolului clădirii, unde se află arhiva, care se umple de apă, datorită infiltraţiilor. Potrivit proiectului, subsolul va fi modernizat şi dotat astfel încât să fie un spaţiu de care să dispunem odată ce va fi refăcut. Proiectul este în valoare de un milion de euro", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul Direcţiei administrative a UBB, Cosmin Irimieş.

La lucrările de modernizare va pune umărul şi Primăria Cluj-Napoca. „Noi vom face partea care ţine de stradă, pentru că sunt infiltraţii la subsolul clădirii, a trotuarului şi a drumului. Noi facem partea exterioară, universitatea îşi face partea interioară. În acest sens noi contribuim la consolidarea clădirii UBB, nu cu alte cheltuieli suplimentare, deci punem în aplicare atribuţia noastră pe care o avem, de a asigura izolarea, ca din stradă, din trotuar, să nu fie afectată baza clădirii universităţii", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, primarul Emil Boc.

Etichete
Comenteaza