UMF Cluj, singura universitate de profil din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024

UMF Cluj, singura universitate de profil din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a fost desemnată una dintre cele mai bune universități din lume, potrivit noii ediții a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2024.

UMF “Iuliu Hațieganu” ocupă locul 501-550 în domeniul general Științele Vieții și Medicină, fiind și în acest an singura instituție academică cu profil medical din România inclusă în acest ranking.

“În ranking-ul publicat astăzi, 10 aprilie, universitatea noastră figurează pentru prima dată în ramura de știință Life sciences & Medicine, în intervalul #501-550. De asemenea, la fel ca anul trecut, UMF ”Iuliu Hațieganu” este clasată în domeniile Medicină și Farmacie și Farmacologie, în intervalul 301-350”, a transmis UMF Cluj.

Potrivit universității clujene, performanța este dată în mod deosebit de punctajele obținute pentru activitatea de cercetare, înregistrându-se scoruri ridicate pentru indicele Hirsch și numărul de citări.

Clasamentele QS World University by Subject sunt cele mai consultate la nivel mondial, fiind realizate anual pentru a-i ajuta pe viitorii studenți să identifice universitățile de top dintr-un anumit domeniu.

Clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024 poate fi consultat AICI.

Comenteaza