UMF Cluj, inclusă în trei clasamente pe domenii în prestigiosul clasament Shanghai

UMF Cluj, inclusă în trei clasamente pe domenii în prestigiosul clasament Shanghai

UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este inclusă în trei clasamente pe domenii din categoria Științe Medicale, din cadrul prestigiosului clasament universitar Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023.

UMF Cluj se situează în intervalul 401-500 în domeniul Medicină clinică, respectiv 201-300 în domeniile Stomatologie și Farmacie, fiind și singura universitatea din România inclusă în clasamentele pentru aceste două domenii.

"Aceste rezultate sunt un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate academică a universității noastre. Ele reprezintă un efort comun și o dovadă a profesionalismului și dedicării noastre.

Contrar tuturor părerilor, am demonstrat că strategia pe care ne-am asumat-o este cea potrivită pentru atingerea obiectivelor noastre, și anume, să fim recunoscuți la nivel global pentru excelența în domeniile noastre de activitate educațională, clinică și științifică: Medicină, Medicină dentară și Farmacie.

Cu aceste rezultate, ne consolidăm reputația de instituție de învățământ superior de top și deschidem noi oportunități pentru cadrele didactice, studenții și cercetătorii noștri. Ne așteaptă provocări noi și obiective ambițioase, iar unul dintre acestea este să devenim primii din țară în domeniul Medicină clinică", a transmis rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu.

Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2023 clasifică peste 1.900 de instituții din întreaga lume, din 104 țări și regiuni, în 55 de domenii de studiu, încadrate în categoriile Științe naturale, Inginerie, Științele Vieții, Științe Medicale și Științe Sociale.

Comenteaza