UMF Cluj a câștigat patru dintre cele 18 proiecte finanțate prin PNRR

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a câștigat patru dintre cele 18 proiecte finanțate prin PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență, pe linia de investiție I8.

Linia de investiție I8 se referă la dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, Domeniul LifeSciences. 

Astfel, la Palatul Victoria din București, s-a derulat marți ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru proiectele câștigate, în prezența Prim-ministrului Nicolae Ciucă și a Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.
 
Universitatea amintită a fost reprezentată de doamna Prorector științific prof. dr. Mihaela Băciuț și doamna prof. dr. Romana Teodora Netea-Maier.

Instrumentul de finanțare se adresează cercetătorilor din străinătate, inclusiv românilor din diaspora.

„Se așteaptă ca, prin experiența lor, acești cercetători să deschidă direcții de cercetare noi sau să aducă un plus de performanță celor existente, să formeze grupuri de cercetare solide, să atragă la rândul lor alți cercetători din străinătate și, nu în ultimul rând, să atragă cercetători în formare și noi fonduri de cercetare.

Cele patru proiecte câștigate vor primi fiecare o finanțare în valoare de 7 milioane de lei și vor fi conduse de:

  • Prof. dr. Romana Teodora Netea-Maier, profesor în cadrul Universității Radboud Nijmegen, Olanda, la Departamentul de Tumori Endocrine și Chair al Tumorboardului de tumori endocrine al Radboud
  • Prof. dr. Andreas Bender, Profesor Informatică Moleculară în domeniul Științelor Vieții, Universitatea Cambridge, Marea Britanie
  • Prof. dr. Leonardus Antonius Bernardus Joosten, Profesor Mecanisme ale Bolilor Inflamatorii, șef al laboratorului de Medicină Internă Experimentală, în cadrul Departamentului Medicină Internă al Centrului Medical Universitar Radboud, Nijmegen, Olanda
  • Prof. dr. Jaime Bosch, Profesor emerit al Universității din Barcelona, Spania, Profesor la Universitatea din Berna, Elveția și la Clinica Universitară de Chirurgie și Hepatologie, Inselspital Berna, Elveția” – anunță instituția.
Comenteaza