Şulea: "Toţi copilaşii au locuri în grădiniţele şi creşele din Floreşti" + Două construcţii noi

Şulea: "Toţi copilaşii au locuri în grădiniţele şi creşele din Floreşti" + Două construcţii noi

Peste 900 de copii au rămas fără loc în creşe la Cluj-Napoca, părinţii arătând cu degetul spre familiile din Floreşti care şi-au făcut flotant pe oraş. Edilul comunei clujene spue că toţi micuţii din localitate au locuri asigurate pentrua cest an şi anunţă realizarea a două noi unităţi de învăţământ preşcolar.

"Cu eforturi imense (suplimentări număr de grupe, suplimentări posturi, suplimentări număr copii din grupe) toţi, repet toţi, copilaşii ai căror părinţi aveau domiciliu de Floreşti şi care au împlinit 3 ani la 31 august 2018, au locuri la grădiniţele din Floreşti. Cu opţiunea a două încă în repartizare, mai sunt câţiva copilaşi care nu au îndeplinit condiţiile de mai sus (de obicei e vorba de copilaşi care au sub 3 ani). Tocmai de aceea, aşa cum deja ştiţi, în prezent suntem în procedura de identificare a unui teren pretabil pentru realizarea unei noi grădiniţe, iar lucrările la noua creşă sunt în deşfăşurare. Şi, după cum se observă, lucrurile merg excelent la creşa din ANL: s-a turnat placa deja la nivelul 2, zidăria la nivel 1 aproape finalizată. Opinez că în trimestrul I din 2019 creşa poate fi terminată", a scris primarul Floreştiului, Horia Şulea, pe Facebook.

Peste 900 de copii, fără loc în creşe

Amintim că, peste 900 de copii au rămas fără loc în creșă, deşi Cluj-Napoca dispune de 15 unități de învățământ ante-preșcolar, iar alte două sunt în construcţie. Părinţii sunt revoltaţi pe familiile care îşi fac viză de flotant, iar dacă au mai mulţi copii sau provin din medii sociale dezavantajate, au întâietate.

Primăria Cluj-Napoca a format un grup de lucru, condus de viceprimarul Olah Emese, pentru a găsi soluţii la această problemă. Au fost conturate două propuneri, care vor fi puse în dezbatere publică, şi anume - familiile cu domiciliul în Cluj-Napoca şi nu cu flotant să primească punctaj mai mare mai mare la înscriere şi Primăria Cluj-Napoca să plătească o parte din taxa de şcolarizare pentru copiii nerepartizaţi (3,5 milioane lei din bugetul local ar urma să fie acordaţi pentru această facilitate). MAI MULTE DETALII AICI.

120 de locuri noi în creşele din Cluj-Napoca

ZIUA de CLUJ scria, în urmă cu câteva zile, că numărul locurilor în creșe se mărește în 2018. ”În acest moment este în curs de execuție și se finalizează, în septembrie, construcția unei creșe pe stradă Donath nr. 238, în care vom pune la dispoziție 80 de locuri. De asemenea se începe construcția unei noi creșe pe str. Grigore Alexandrescu nr. 47 A în care vom crea 120 de locuri”, se arată într-o răspuns pe aplicația MyCluj.

4.213.654 de lei este prețul construirii creșei de pe strada Donath 238, așa cum apare el în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Banii ar urma să vină de la bugetul de stat. La această sumă se adaugă 404.775 lei, sume neeligibile suportate de la bugetul local, în urma unui HCL votat în septembrie 2017. Și pentru creșa din Mănăștur, banii ar urma să fie cheltuiți tot din PNDL II.

Clujul dispune în prezent de 15 creșe cu un număr total de 1.142 de locuri. În 2018 au fosr depuse 1.475 de cereri de înscriere pentru 570 de locuri rămase disponibile.

Comenteaza