UBB l-a dat afară pe profesorul de "etică și integritate academică", prins în flagrant când lua mită de la studenți

UBB l-a dat afară pe profesorul de "etică și integritate academică", prins în flagrant când lua mită de la studenți
| Foto: resita.ro

Universitatea Babeș-Bolyai l-a concediat pe lectorul Rudolf Cristian din Centrul Universitar UBB Reșița, trimis în judecată de DNA după ce a fost prins în flagrant când lua mită de la studenți ca să-i treacă la examene.

Lectorul universitar Rudolf Cristian a fost concediat joi, 23 martie 2023, de universitatea clujeană, anunță aceasta într-un comunicat de presă.

Potrivit UBB, cadrului didactic i-a fost desfăcut contractul de muncă și a fost exclus, astfel, din "comunitatea academică a UBB în contextul abaterilor de la etică, integritate și bune practici academice pentru care este anchetat, aspecte care sunt incompatibile cu valorile UBB și cu buna derulare a activităților academice la UBB".

"Lectorul Cristian Rudolf a fost inițial suspendat prin Decizia Rectorului UBB din toate activitățile academice desfășurate în cadrul universității, pentru a proteja comunitatea UBB și mai ales studenții, începând încă cu data de 22 februarie 2023, imediat ce s-au formulat primele acuzații", se arată într-un comunicat al UBB Cluj.

Universitatea clujeană precizează că analizele interne continuă "în beneficiul studenților și al comunității academice". 

În acest context, "conducerea UBB transmite ferm că susține dezvoltarea și creșterea comunității noastre academice, dar, în condițiile în care cultura organizațională seculară a UBB este una a performanței academice în condiții de etică și integritate, aceasta trebuie să devină un angajament personal pentru fiecare membru al comunității UBB, mai vechi sau mai nou, iar cine nu se încadrează, nu o respectă și nu o susține va trebui să părăsească imediat comunitatea UBB".

Rudolf Cristian a fost reținut inițial în 21 februarie, iar pe 17 martie procurorii DNA l-au trimis în judecată sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, lectorul ar fi pretins în perioada 11 – 16 februarie mită de la 25 de masteranzi. Acesta ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului și 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă. De asemenea, profesorul de etică și integritate academică pretindea 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

loading...
Comenteaza