UBB găzduiește România Info Day - Innoveit Week 2022

UBB găzduiește România Info Day - Innoveit Week 2022
| Foto: Arhiva

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și EIT Digital Budapesta organizează, vineri, 21 octombrie 2022, evenimentul Romania Info Day – Innoveit Weeks 2022.

Romania Info Day – Innoveit Weeks 2022 face parte din seria INNOVEIT organizată de European Institute of Innovation and Technology (EIT) în diferite țări din Europa și este primul astfel de eveniment organizat în România, scopul fiind acela de a prezenta politici-cheie și inițiative pentru domenii de interes ale Comunității Europene și de a crea rețele de cercetători și profesori din universități de prestigiu, antreprenori și reprezentanți din mediul de business. De asemenea, evenimentul își propune să prezinte în România activitățile EIT și a comunităților sale de inovare.

În calitate de membru EIT Digital, UBB derulează diverse programe educaționale și de inovare și colaborări cu parteneri de renume din Europa.

„UBB are cea mai mare și una dintre cele mai competitive facultăți de informatică (IT) din România. UBB a început de mai multă vreme să-și concentreze un ecosistem de IT, capitalizând avantajele competitive pe care le are, la nivel național și internațional, în (1) Inteligența artificială/AI (ex. generând, ca școală, cei mai mulți doctori în AI din România și dezvoltând servicii inovative, inclusiv prin machine learning, pentru actori majori, precum Banca Transilvania, spitale județene etc.), (2) Big data/data mining/high performance computing (ex. în parteneriat cu Bosch și SAS – pe baza celui mai puternic supercomputer din universitățile românești prin prisma capacității de calcul simultan), (3) Realitate virtuală (ex. dezvoltând tehnologii dedicate sănătății mintale și primul Centru din țară în parteneriat cu compania americană EON Reality), (4) Roboterapie (ex. dezvoltând, prin proiecte europene, primii roboți psihoterapeutiți autonomi pentru anumite tulburări psihice), (5) Digitalizare strategică (ex. în parteneriat cu Microsoft) și cybersecurity și (6) Tehnologie blockchain. Evenimentul pe care îl găzduim acum vine să confirme că lucrurile se întâmplă așa cum le-am gândit și că proiectele pe care le-am inițiat se concretizează”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, sala Nicolae Iorga a clădirii centrale a UBB (str. M. Kogălniceanu nr. 1, et. 1).

Comenteaza