Trei săptămâni de la închiderea școlilor. Procentul cazurilor cu COVID la copii a scăzut pentru prima dată sub 6%

Trei săptămâni de la închiderea școlilor. Procentul cazurilor cu COVID la copii a scăzut pentru prima dată sub 6%

Procentul cazurilor de infectare cu noul coronavirus la copii și tineri a scăzut sub 6% la trei săptămâni de la închiderea școlilor și grădinițelor, după o evoluție ușor ascendentă pe care a avut-o de la debutul anului școlar.

Procentul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 din grupa de vârstă 0-19 ani, raportat la numărul total de cazuri, a fost de 5,84, potrivit datelor oficiale comunicate de Ministerul Sănătății, analizate de Edupedu.ro. Practic, este pentru prima dată de la debutul anului școlar 2020-2021 când acest indicator scade sub 6%, iar această scădere are loc la trei săptămâni de la închiderea fizică a școlilor și mutarea cursurilor în mediul online.

Procentul cazurilor de infectare la copii și tineri în total cazuri înregistrate în România a a vut o evoluție ușor ascendentă de la debutul anului școlar, când era la 6,18, atingând un maximum pe 25 octombrie – 6,53, iar pe 29 noiembrie, rata a coborât la 5,84%. Conform sursei citate, rata medie de infectare a fost, în săptămâna 23-29 noiembrie, de 393 de cazuri pe zi, față de maximul înregistrat în urmă cu 3 săptămâni, în săptămâna dinaintea închiderii școlilor, de 460 de cazuri pe zi, în medie.

Reamintim că școlile sunt închise fizic, în România, din 9 noiembrie, iar duminică președintele Klaus Iohannis a explicat că “recomandările (n.red. OMS) sunt ca elevii să meargă la școală când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță. În țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate și din păcate este necesar să se facă învățământ online”.

Comenteaza