Toate curţile școlilor din Cluj-Napoca vor fi deschise pentru sport. Boc: "Dacă vreun director va mai pune lacătul, va pleca din funcție!"

Toate curţile școlilor din Cluj-Napoca vor fi deschise pentru sport. Boc: "Dacă vreun director va mai pune lacătul, va pleca din funcție!"

Primarul Emil Boc afirmă că în această vară toate curțile școlilor din Cluj-Napoca vor rămâne deschise pentru a putea fi folosite de copii și pe perioada vacanței pentru a face mișcare.

“Este literă de lege. Nu cred că va mai fi vreun director în acest oraș care să mai pună lacătul pe curtea școlii“, a răspuns edilul Clujului, întrebat, marți, la Ziua Live, dacă curțile școlilor vor rămâne deschise peste vară pentru sport.

“Niciun director nu cred că va mai închide curtea școlii. Dacă va pune lacătul îl va pune cu prețul plecării din funcție. Mi-a reconfirmat acest lucru și directorul I.S.J. Cluj, doamna Marinela Marc – dacă vor fi astfel de directori care vor sfida această politică publică, de bun simț și de sănătate a orașului vom decide schimbarea din funcție a acelora. Noi sperăm să nu fie cazul.

Au fost puține cazuri și vara trecută, dar cred că până la urma au înțeles toți că acest spațiu este al elevilor și trebuie să fie utilizat inclusiv în perioada vacanțelor, pentru a-i încuraja, astfel, pe tineri să nu fie sedentari”, a declarat Emil Boc.

Cu toate că la Cluj-Napoca există de ani buni o Hotărâre de Consiliu Local care prevede că școlile ar trebui să lase porțile curților deschise și după orele de curs pentru a fi puse la dispoziția locuitorilor orașului ca spații de mișcare, acest lucru nu se întâmplă în toate cazurile. Clujenii continuă, însă, să ceară înlăturarea lacătelor de pe porți. 

"Am redeschis curtea școlii la Liviu Rebreanu. În urmă cu cateva săptămâni am postat pe grupuri clujene că sunt închise, în ciuda HCL-ului care le menține deschise. După ce știrea a fost preluată în media locală și după discuții la școală, a fost afișat la poartă un regulament de utilizare a curții, poarta e deschisă, nu trebuie sa mergi să ceri cheia de undeva. (...) pe recent pietonalizatele străzi Kogălniceanu și Universității am numarat șase curți închise care pot fi deschise pentru mișcare nu doar la evenimente, ci și după-amiaza, în weekend, în vacanță", a scris, în urmă cu o lună, activistul Adrian Dohotaru, pe Facebook. 

 

Comenteaza