Studenții din Cluj, orientați către noile meserii de pe piața muncii

Studenții din Cluj, orientați către noile meserii de pe piața muncii

Un program de dezvoltare a carierei a debutat pentru 40 de studenți și 10 profesori universitari din Cluj-Napoca.

Acesta include tineri, profesori și companii cu scopul de a pregăti studenții pentru primul loc de muncă. Ei se pregătesc pentru viitorul din piața muncii prin educație experiențială: joc, activități practice în interiorul companiilor, metode de lucru inovatoare.

Lansat în 2019, programul Future se derulează cu suportul companiei Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală. „Pe lângă faptul că mi-am descoperit într-un mod foarte inedit punctele mele forte, am învățat noi metode de a mă implica într-o echipă”, spune Ioan Marius Dumitrașcu, unul dintre participanți.

„Ne dorim ca aceste competențe soft să fie deja stăpânite de către studenții care intră în piața muncii pentru primul lor loc de muncă. Ele se dezvoltă în timp și au nevoie de alte metode de predare care să te ajute să conștientizezi importanța acestora”, a spus Mădălina Hodorog, fondatorul programului.

„Deoarece facem parte dintr-o piață a muncii axată pe tehnologie, schimbările se întâmplă foarte repede, iar acest ritm aduce multă inovație. Putem construi viitorul comunităților noastre prin dezvoltarea talentelor tinere și inovatoare care să construiască prin pasiune”, declară James Lambert, reprezentant al Vertiv.

Programul se desfășoară pe o perioadă de șase luni la Cluj și include sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program, activități în cadrul Vertiv, întâlniri de lucru cu profesorii și angajatorii.

Creativitatea, persuasiunea, colaborarea, adaptabilitatea și inteligența emoțională sunt cele mai căutate competențe soft în rândul noilor angajați, conform datelor furnizate de compania LinkedIN pentru 2020.

Comenteaza