Studenții clujeni, premiați cu burse Rocca

Studenții clujeni, premiați cu burse Rocca

Mai mulți tineri de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au fost premiați în cadrul unei campanii de susținere a studenților merituoși.  

Roberto Rocca Education Program (RREP) este o inițiativă educațională derulată grupul industrial Tenaris în România din 2006. Procesul de selecție și ceremonia de premiere au fost derulate online, adaptate condițiilor actuale. Candidații au trecut printr-un selecție riguroasă, iar 13 studenți ai UTCN au reușit să se califice.

Bursa include o componentă financiară de 9.600 de lei și acces la programe de training și mentorat organizate de către companie. Printre câștigători sunt și studenți de la Universitatea Politehnică din București, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea Gheorghe Asachi Iași. 

Premierea bursierilor a avut loc în cadrul unui eveniment axat pe abordarea sustenabilă a mediului industrial.„Dorim să construim împreună cu universitățile o viziune a industriei viitorului, ce își propune să fie una sustenabilă, cu impact minim asupra mediului înconjurător,” spune Mihaela Popescu, președintele TenarisSilcotub.

Până acum, 600 de studenți din domeniul ingineriei au beneficiat de aceste burse. Programul reprezintă o inițiativă de a oferi burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate din 17 țări pentru a onora fostul președinte al grupului Techint, Roberto Rocca.

Bursele sunt acordate exclusiv studenţilor care studiază la universităţi din ţara de origine. TenarisSilcotub – companie parte din grupul cu acest nume – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, cu 1.500 de angajați în la Zalău, Călărași și Câmpina.

Comenteaza