Simulare BAC 2024. Proba la alegere a profilului și a specializării. Au fost publicate SUBIECTELE și BAREMELE

Simulare BAC 2024. Proba la alegere a profilului și a specializării. Au fost publicate SUBIECTELE și BAREMELE

Elevii de clasa a XII-a au susținut, miercuri, proba la alegere a profilului și specializării, din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024.

Simularea de azi a fost susținută la 11 discipline, la alegerea candidaților. Astfel, elevii au putut alege, în funcție de profilul urmat, între anatomie, biologie, fizică, chimie, geografie, economie, filosofie, sociologie, logică, psihologie și informatică. 

Ministerul Educației a publicat AICI subiectele și baremul la fiecare probă în parte.

Urmează proba de Limba şi literatura maternă, care va fi susținută joi, 7 martie, de elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului național de bacalaureat a constat în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor au fost scanate și încărcate pe platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, urmând ca acestea să fie distribuite, aleatoriu, unor profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

La nivelul județului Cluj, simularea probelor scrise în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru cei 5.022 de elevi se desfășoară în 58 de centre de examen.

Rezultatele obținute la probele examenului de simulare a bacalaureatului vor fi comunicate elevilor pe 15 martie.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Notele nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă ce au greșit.

Comenteaza