Semestrul I, lungit până pe 14 ianuarie 2022. Când se dau tezele

Semestrul I, lungit până pe 14 ianuarie 2022. Când se dau tezele

Elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanță forțată, impusă în contextul pandemiei de COVID, în luna ianuarie, când se va încheia și semestrul I.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie, elevii din gimnaziu și liceu urmând să recupereze cele două săptămâni de vacanță din octombrie-noiembrie 2021, în intervalul 3-14 ianuarie 2022. Conform calendarului inițial, semestrul I se încheia în data de 23 decembrie, iar semestrul al doilea începea în 10 ianuarie și se încheie în 10 iunie 2022.

"Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau și vor sta până pe 14 ianuarie când vor încheia semestrul I", a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a anunțat și că în cele două săptămâni de prelungire a Semestrului I, din luna ianuarie 2022, se vor da tezele.

"Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor", a spus Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro.

Comenteaza