Școlile private pot face cursuri online. Arafat: Nu este discriminare este o abordare diferită

Școlile private pot face cursuri online. Arafat: Nu este discriminare este o abordare diferită

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus luni că și în școlile private este suspendată activitatea cu prezența fizică, însă a precizat că "nimeni nu-i oprește să facă cursurile online".

Cursurile nu se pot desfășura fizic, în cele două săptămâni de vacanță forțată nici în școlile private. Situația a fost clarificată luni, după ce articolul din HG care suspendă prezenţa fizică în şcolile private a fost, ințial, omis. Totuși, dacă doresc, școlile și grădinițele private pot continua orele online.

"În ceea ce privește școlile private, situația a fost prevăzută în hotărârea CNSU, dar nu s-a translatat în hotărârea de guvern.

Acum, hotărârea de guvern prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie în unitățile particulare de învățământ.

Prezența fizică este interzisă, nimeni nu oprește școlile private să facă ore online. Nu am cum să spun școlilor private să nu țină cursurile online. Este aplicabil imediat de la ieșirea HG", a precizat, luni, șeful DSU, Raed Arafat. 

Arafat a explicat de ce școlile private pot ține cursurile online și cele de stat nu.

"Nu e discriminare, e abordare diferită. Și școlile private pot da vacanță și să decidă când fac recuperare. Dacă nu dau vacanță, nu fac recuperare. (...) la Ministerul Educației era deja o vacanță programată pentru o parte dintre copiii și atunci am luat decizia să se meargă pe vacanță pentru o perioadă. La unele școli private deja vacanță a fost luată și ca să nu prelungească i s-a lăsat dreptul să decidă vor să rămân acasă se prelungească vacanța sau să vină să facă online", a spus Raed Arafat.

Comenteaza